Sommerleir

Sommerleir

Camp Bjøntegaard har arrangert sommerleir for barn og unge hver sommer siden 1946. Til sammen har vi tatt imot tusenvis av eventyrlystne barn som gleder seg til en innholdsrik uke litt utenom det vanlige. Nå kan også dine barn bli en del av denne lange, spennende og stolte historien!

Sommerleir Camp Bjøntegaard

Sommerleiren for deg som ønsker et vidt spekter av aktiviteter, unike naturopplevelser og venner fra hele landet.

Bli med på en uke du sent vil glemme.

Dette er sommerleiren

Hos Camp Bjøntegaard er alle barn og unge velkommen til et spennende opphold hvor vi legger til rette for deres behov. Leirstedet er åpent alle uker i sommerferien, og det tilbys ukesopphold hvor barna ankommer mandag formiddag og reiser hjem søndag formiddag.

Bjøntegaard arrangerer egne uker hvor det er åpent for enkeltpåmeldinger fra hele landet i aldersgruppen 7-14 år (JUNIOR) og 13-17 år (UNGDOM).

Det er også mulig å melde på grupper av ulik størrelse. Avhengig av gruppenes størrelse (mindre enn 30 barn) og behov kan flere grupper dele samme uke, dette avtales ved bestilling.

Aktiviteter i og rundt leirområdet

Det tilbys et stort antall aktiviteter på leirområdet og i nærområdet, og dermed er det stor sjanse for at du finner noe du liker. Blant annet kan du ri på hest, overnatte ute, vandre i skog og til fjells, bade i vårt helt eget basseng, gå på slakk line, spille biljard, fiske, padle kano og kajakk, delta på diskoteket, sykle og masse mer. 

Se alle aktivitetene

Sommerleir aktiviteter
Sommerleir
Sommerleir Camp Bjøntegaard
Sommerleir bueskyting

Fellesreise

divider

Fellesreise er et tilbud for de barna som kommer i fra Østlandsområdet; fellesreisen starter i Oslo og det er mulig å stige på underveis nordover på Rørosbanen.

Les mer om fellesreise.

Fasiliteter

divider

Du vet hva de sier; "Det enkle er ofte det beste". Fasilitetene våre er av en slik standard. Samtidig kan vi tilby flere ulike oppholdsrom med blant annet kiosk, biljard og diskotek.

Finn ut mer om leirens fasiliteter

Smitteverntiltak mot covid-19

På grunn av pågående koronapandemi er virksomheten underlagt en del smitteverntiltak. Krav og anbefalinger fra myndighetene endres jevnlig og det vil i tiden frem mot sommeren bli utarbeidet tiltak og retningslinjer for sommerleiroppholdet som tilfredsstiller myndighetenes siste gjeldende krav.

For leiruka vil dette medføre noen endringer i programmet for uka, noen aktiviteter vil utgå eller endres litt og andre aktiviteter vil komme til. Vi går litt ned på antallet deltagere pr uke men kan justere dette noe opp nærmere sommeren om statens retningslinjer tilsier at leiren kan oppfylle nye krav på en god måte samtidig som man øker antallet noe. Vi går litt ned på antallet barn pr soverom, det blir styrt tilgang på sanitæranlegg for dusjing, bassenget er pr i dag stengt samt at det vil innarbeides strenge rutiner for renhold, både av fasiliteter, aktiviteter og for barna selv.

Vi er sikre på at vi sammen med barna skal få til en flott leirsommer. Barna er allerede godt kjent med smitteverntiltak, både fra de ukene de hadde hjemmeundervisning men også fra nå som de er tilbake på skolen og på enkelte fritidsaktiviteter. Før ankomst vil vi stille noen krav for å sikre at barn som ankommer leiren er friske, og det vil være rutiner og tiltak dersom noe skulle skje underveis i leiruka. Det har vært noen "annerledes" uker siden midten av mars og sommeren vil nok bli litt annerledes enn fjoråret, men det er viktig at barna får en meningsfylt sommer med aktive uker etter den perioden vi har vært i og fremdeles er inne i. Pandemien vil nok være med oss over sommeren men vi skal klare å skape sommerminner for livet nok en sommer sammen med barna, de ansatte og dere foreldre. Vi gleder oss til sommeren!


Varighet på leirukene

divider

I en del år har sommerferieukene vært opphold fra mandag til søndag. Fra og med 2019 ble dette endret til opphold fra mandag til lørdag, dvs en dag kortere.

Er det da fremdeles mulig med opphold flere uker uten å måtte reise hjem for helga? - Svaret er ja, det vil være enkelte helger som annonseres med mulighet for å være over til neste leiruke. Det vil være et tillegg i pris for oppholdet fra lørdag til mandag og det er kun enkelte uker dette er tilgjengelig. I disse dagene er det ikke et definert aktivitetsprogram: programmet tilpasses antall barn samt at det gis god anledning til å slappe av og hente inn nye krefter til neste leiruke.

Camp Bjøntegaard sommerkurs

divider

I tillegg til de ordinære leirukene vil det enkelte uker være mulig å velge et sommerkurs innen et definert tema. Programmet legges opp til at man deltar på valgt tema på dagøktene, mens programmet for resten av dagen er som dere kjenner det: masse valgbare aktiviteter både på leirområdet og utenfor. 

Nysgjerrig på konseptet? Les mer om sommerkurs her.

Praktisk informasjon

divider

Vil du vite mer om oppholdet hos oss og annet praktisk informasjon?

Les praktisk informasjon

Pris for sommerleir

divider

Sommerleir

Påmelding gjøres via checkin