På utkikk etter sommerjobb?

En sommerjobb hos oss er en opplevelse for livet! Barna som er på leir får sommerminner for livet, men det kan vi også love de ansatte. Dager fulle av aktivitet, blide barn, lek og moro, og mye, mye mer! Mange av de som jobber hos oss har tidligere vært hos oss som deltagere, og gode sommerminner gjør at de søker seg tilbake til oss.

ledig stilling

Ledige stillinger sommeren 2023

Hver sommersesong har vi behov for mange ansatte i ulike stillinger, og nedenfor er det en oversikt med beskrivelse av de ulike arbeidsoppgavene som inngår i stillingene. Krav til kvalifikasjoner er beskrevet i de tilfellene stillingene krever så, men generelt passer stillingene våre for deg som liker å arbeide med barn og være ute på tur og aktiviteter i all slags vær. Mange av de som jobber hos oss er studenter som er i studieløp for å bli lærere, pedagogiske fag eller friluftsstudier. En sommerjobb hos oss gir god erfaring og verdifulle erfaringer man kan ta med seg videre i utdanningen eller inn i arbeidslivet.

Vi ansetter fortløpende frem mot sommeren så ikke vent med å søke. For alle stillingene bes det om at en kortfattet søknad samt cv sendes pr mail til post@sommerleir.no. Har dere spørsmål til stillingene og de ulike arbeidsoppgavene kan daglig leder kontaktes på mobil 932 89 639.

For alle stillingene er det krav om politiattest samt negativ koronatest før ankomst leiren/oppstart av arbeidsperiode. 

Nedre aldersgrense for å søke sommerjobb er 15 år, men det er ingen øvre aldersgrense.

Felles for alle stillingene er at på en sommerleir er ingen dager like! Mye må tilpasses til vær og vind, ting kan skje underveis i dagens program og mens en nattevakt er helt rolig kan en annen være mer variert. Den oppsatte turnusen er utgangspunktet for hva en dag skal inneholde av oppgaver og arbeidstid, men det forekommer ofte endringer i samråd med leder som er til stede. Alle endringer gjøres for at barna skal få en så fin uke på leir som mulig, men gjør også at stillingene inneholder et stort krav til fleksibilitet gjennom dagene.

I stillingene er det mulighet for å overnatte på leiren, og man vil plasseres på tomannsrom. Leirukene varer fra søndag til lørdag og det er behov for enkelte ansatte i helgene da det er noen barn som er flere uker på leir.

Aktivitetsledere

Aktivitetslederne er de som har det daglige ansvaret for oppfølging av barna. De inngår i en turnus hvor man har ulike vakter fordelt på formiddag, ettermiddag og kveld hvor man skal aktivisere barna på turer eller leirområdet. Under dagene inngår det ulike praktiske arbeidsoppgaver som kreves for å drifte en leir med mange ansatte og over 60 barn, og dette kan være rengjøring av fellesareal, bidra med oppvask etter måltidene, servering av kveldsmat og frukt m.m. Barna må følges opp når de skal pakke sekken før dagens tur, klær må skiftes og henges opp til tørk og uhell gjennom dagen må følges opp. Kort fortalt: i løpet av en uke er det veldig varierte oppgaver, men også utrolig mange fine stunder sammen med barna.

Definerte tilleggsoppgaver i stillingene som aktivitetsleder

Flere av stillingene som aktivitetsleder har et tillegg i stillingen med definerte oppgaver.

Reiseleder

Enkelte av aktivitetslederne fungerer som reiseleder på bussturen fra Oslo og opp til leiren. Her må man møte barn og foresatte på Bussterminalen i Oslo, ta innsjekk og følge opp underveis på bussturen. Retur er lørdag og for de som da er reiseleder er dette en stilling som fungerer fint for de som bor i Oslo eller nærheten.

Vannsport

Deler av aktivitetsprogrammet gjennom uka finner sted ved et fjellvann hvor vi har motorbåter, kjører tube (romperister) og vannski, seiler, kanoer og kajakker og fisker og bader. Aktivitetslederne med tilleggsansvar her må ha kjennskap til vannsport og båtførerprøven.

Ridning og dyrestell

Leiren har hester som brukes i aktivitetstilbudet. Aktivitetslederen med ansvaret for dette må ha kjennskap til hest og erfaring fra ridning, enten som instruktør eller fra utdanning på hestelinje. I tillegg har leiren dyr som gris, ender, høner, kanin m.m., og i stillingen inngår mating, stell og rengjøring av områdene til de ulike dyrene.

Mediekonsulent

I løpet av en uke med leir skjer det mange ting som må fanges på kamera. Foreldre ønsker å se bilder av sine barn på nettside og facebook, og mediekonsulenten vil i tillegg til å være aktivitetsleder ha ansvar for bildetaging, sosiale medier m.m. Enkelte barn har reservert seg mot publisering av bilder, og man må påse at man får tatt bilder av det meste som skjer gjennom dagene. Erfaring fra mediefag er ikke et krav, og stillingen kan være aktuell for deg som studerer medie- og kommunikasjon.

Kjøkken

I løpet av en sommerleiruke må det til ganske mye mat for 60 barn og de ansatte. Dagen har fire faste måltider, og selv om det meste spises i matsalen kan vi finne på å flytte middagen ut og servere grillmat om været tillater det. Det er behov for kokk og kjøkkenassistenter. Felles for begge stillingene er at du må like å arbeide selvstendig, men det er ikke noe absolutt krav om erfaring som kokk eller fra storhusholdning.

Betingelser

Turnusen har arbeidsdager på ca 11 timer pr dag, og dagene bestå av to hovedøkter med innlagte pauser. Hovedøktene er formiddag, ettermiddag og kveld.

Lønn er definert i reiselivstariff i NHO Reiseliv, og vil for en ansatt i alderen 18-20 år være ca 150-170,- inkludert feriepenger pr time. Det trekkes ikke for kost og losji, men det beskattes i tråd med statens satser. Alle trekkes 2% av lønnen i pensjonstrekk som innbetales som pensjonsinnskudd fra arbeidsgiver.

kvalifikasjoner

Nedenfor er det oppgitt ønskede kvalifikasjoner for aktivitetslederne. De fleste av disse er ikke absolutte krav for stillingene, men det er ønskelig at søkerne oppgir dette i sine søknader.

Alle stillinger som arbeider ute med barna må være svømmedyktige.

Ønskede kvalifikasjoner:

- Livredningsprøve

- Førstehjelpskurs

- Brattkort 

- Våtkort

- Båtførerprøve

- Førerkort klasse B

Kontakt

For spørsmål om stillingen ta kontakt på 932 89 639

CV kan sendes til post@sommerleir.no

Søknadsfrist: snarest.