Aktiviteter hos Camp Bjøntegaard

divider

Under oppholdet følges barna hele tiden av aktivitetsledere. Disse påser at barna har det bra, følger det opplegg som er fastsatt og kontrollerer at sikkerheten under aktivitetene alltid er tilfredsstillende.

Barna deles inn i grupper etter alder, 4 grupper ved 60 barn, og disse tildeles spesifikke aktivitetsledere som fungerer som deres faste kontaktperson under hele uka. De vil følges opp av mange ansatte som inngår i vaktturnusen men kan da forholde seg til en/to aktivitetsledere dersom det er noe de ønsker å snakke om osv.
På formiddagen skal de følge fastsatt opplegg med sine tildelte grupper, mens de på ettermiddagen og kvelden fritt kan velge mellom ulike aktiviteter.

Aktivitetene for sommerleir og leirskole

divider
Aktiviteter klatring

Klatring

Vi har et klatretårn som er 10 meter høyt, hvor det er muligheter for både rappellering og klatring med forskjellig vanskelighetsgrad. Sikkerheten er satt i første rekke, og leiren har sikkerhetsutstyr til alle. Det er alltid være en voksen til stede ved bruk av klatreveggen.


Vi har også her en buldrevegg hvor man kan prøve seg på egenhånd. Her kan man trene på teknikk og bli trygg på seg selv før man tar turen opp i klatreveggen.
I tillegg har vi lagd en liten klatreløype rundt storlavvoen: her er det enkle elementer med tau og stokker og varierende vanskelighetsgrad.

aktiviteter riding

Riding

På leiren har vi nordlandshester og barna får være med på turer i skog og mark, der de enten kan ri eller kjøre hest. Alle må bruke hjelm og vi tilpasser turene etter barna individuelle ferdigheter.

aktiviteter basseng

Basseng

(åpent i perioden 1. juni til 20. september)
Bassenget på leiren er 10 x 5 meter med dybde som varierer fra 70 cm til 3m. Vannet holder rundt +25 grader. Det skal alltid være en ansatt tilstede under bading. Er det flere enn 15 barn i bassenget må det være to ansatte tilstede. Barn som er usikre på sine svømmeferdigheter må bruke redningsvest dersom de ønsker å bruke hele bassenget med varierende dybde.

Aktiviteter bueskyting

Luftgeværskyting og pil og bue

Vi har skytebane for luftgevær og pil og bue. Her skal det alltid være en ansatt tilstede som instruerer og påser at sikkerhetsreglene følges.

aktiviteter diskotek

Diskotek

På kveldstid er diskoteket et populært oppholdssted. Her kan barna danse og de kan få prøve å styre musikken selv under oppsyn av en ansatt. I diskoteket finnes det masse lyd, lys, diskokule og røykmaskin. Barna må selv ha med seg egen musikk; cd-er eller mp3-spillere. NB: mp3-spillere tillates kun brukt etter at dagens aktiviteter er endt, dvs etter middag.

Peisestua camp bjøntegaard

Peisestue

Peisestua ligger i en gammel laftet østerdalsstue og kan brukes som oppholdsrom på kveldstid. Her kan barnene spille kort, spille gitar eller kose seg foran peisen med en god historie. Kanskje fortelles det en og annen spøkelseshistorie på kveldene.

Sommerleir fotball

Fotball

Vi har en sjuerbane med gress som fritt kan benyttes og hvis vi får tid er det alltid spennende med en kamp mellom aktivitetslederne og barna.
Vi har baner for badminton og volleyball.

aktiviteter biljard

Biljard

I østerdalsstua finnes det også et eget rom med biljardbord. Her kan barna prøve sine presisjonsferdigheter.

aktiviteter spillerom

Spillerommet

I spillerommet kan man slappe av om det er dårlig vær ute eller man bare trenger litt spilling. Her er det sofaer som man kan slenge seg ned i og spille kort eller annet brettspill, samt airhockey og et bord med fotballspill.

Aktiviteter bordtennis

Bordtennis

Bordtennisbordet settes opp i diskoteket på dagtid og kan brukes frem til diskoteket starter opp. Hvis været tillater det tar vi bordet ut på tunet i solskinnet.

Aktiviteter sommerleir

Slakk line

Mellom noen av trærne er det montert en slakk line. Slakk line er en line for balansering som er spent opp like over bakken. Her kan barna trene på balansekunster og kanskje klarer de å gå hele lina innen uka er slutt.

aktiviteter vannsport Camp Bjøntegaard

Vannsport

Et nærliggende fjellvann, Harsjøen, benyttes til vannaktiviteter og leirstedet har en hytte og et bryggeanlegg hvor de bl.a. kan:

  • Kjøre vannski og rumperister
  • Lære å seile i VG-joller
  • Padle kano og kajakk
  • Bade og leke på stranda
  • Fiske etter gjedde og harr.
  • Vi har noen fiskestenger til utlån men ta med egen stang hvis mulig.
sommerleir aktiviteter sykkel

Gå- og sykkeltur

Leirstedet benytter også den utmark som finnes i nærområdet, da spesielt området på vestsiden av Glomma ved fossen Tegningfallet. Hit arrangeres det gå- og sykkelturer hvor man får se på fossen, krysse elva og bade i det kalde fjellvannet.
Vi går også opp på en liten fjelltopp like ved leiren, Hanakampen, hvor vi nyter utsikten over dalen og samtidig kan se tydelige spor etter istiden og Glomsjøen, den store innsjøen som dekket milevis av dalføret.

Aktiviteter skaterampe

Skaterampe

Vi har en stor skaterampe som de fritt kan benytte. Hjelm og beskyttelsesutstyr er påbudt og skateboard lånes ut. I slutten av uka har de fleste fått dreisen på balansen og suser frem og tilbake på rampa.

Sommerleir overnatting ute

Overnatting utendørs

De av barna som ønsker det kan få muligheten til å overnatte utendørs. Da drar man enten opp til Tegningfallet og overnatter i lavvo der, eller man kan overnatte i gapahuk eller lavvo like ved leiren. Da koser man seg rundt bålet, griller pølser og drikker saft og skravler til langt på natt.
Det er også mulig å overnatte i hytta ved Harsjøen, da kan man ta et kveldsbad og prøve fiskelykken på kvelden i håp om at storgjedda biter på.

Underholdning sommerleir

Underholdning og konkurranser

På kveldene arrangeres det felles underholdning i diskoteket hvor barna får være med å arrangere. Det arrangeres også ulike konkurranser med de aktivitetene som finnes på leirområdet og siste ettermiddag arrangeres det natursti for alle.

aktiviteter lavvo

Storlavvoen

I den store lavvoen vår er det plass til alle sammen rundt bålet og her samles vi til grillkos, spøkelseshistorier og undervisning om det er dårlig vær ute. Lavvoen er et fint samlingslokale for mange slags aktiviteter.

aktiviteter sommerleir dyr

Dyr

Vi legger stor vekt på at barna skal få oppleve nærkontakt med dyrene, ikke bare betrakte dem på avstand. Ved å komme så nærme dyrene at de kan få ta del i deres hverdagsliv, vil dette kunne gi barnene positive inntrykk og erfaringer. Det er også viktig at de lærer hvordan de skal behandle dyr, nemlig med respekt og varsomhet. Vi har hester, griser, en hane og høner, ender, sauer og kaniner. Barna kan få være med på mating og stelling av dyrene når det skal gjøres morgen og kveld.