Villmarksleir: Camp Wild

Camp Wild - telt

Dette er vårt tilbud til deg som ønsker en naturopplevelse med litt røffere preg. Hvor du må tåle å bli svett av ryggsekken, å sove ute i all slags vær og ikke grine på nesa av bløte sko eller noen myggstikk. Samtidig skal du få sove med stjernehimmelen som dyne, spise selvfanget mat og virkelig komme tett på naturen mens du padler ned ei stille elv og bare kan nyte stillheten og luktene fra naturen!

Camp Wild Camp Bjøntegaard

Villmarksleir for deg som ønsker å sove ute under stjernehimmelen og få nye opplevelser og erfaringer hver dag

Leiren varer en uke og i løpet av denne uka skal vi ta deg med på en uforglemmelig rundtur i Rendalen kommune.

Hvordan er oppholdet på Camp Wild?

Sommeren 2023: Camp Wild er ikke satt opp på programmet for denne sommeren dessverre. Men fortvil ikke, våre ordinære leiruker har også masse frisk luft, dagene tilbringes utendørs og de er fullpakket med opplevelser, turer og aktiviteter. Så meld dere gjerne på våre ordinære leiruker, vi garanterer en uke med opplevelser!

Eksempel på ukesprogram fra Camp Wild:

Mandag er det oppmøte på Camp Bjøntegaard på Hanestad, og etter en dag med forberedelser setter vi tirsdag morgen kursen mot Langmaritåsen. Langmaritåsen Villmarksleir vil være vår basecamp under uka og ligger plassert ved et par fiskevann på en skogkledd ås.Dagene fyller vi med aktiviteter vi finner ved Langmaritåsen, vi drar ut på turer og vi må drifte leiren med matlaging og andre daglige gjøremål. Hver natt på Langmaritåsen skal vi sove ute, enten det er i lavvo, gapahuk eller om været tillater det i en hengekøye under stjernehimmelen.Fredag setter vi kursen tilbake til Camp Bjøntegaard og vi overnatter en gang underveis. Turen avsluttes med en topptur hvor vi blant annet skal innom et bjørnehi.Lørdag kveld har vi avslutning med utdeling av bevis for bestått leiruke. Søndag er det hjemreise igjen.Leiren passer alle da den er basert på et allsidig aktivitetstilbud og vi tilpasser nivået på turene etter deltagernes fysiske ferdigheter. Deltagerne gis all nødvendig info om bekledning, hvordan ferdes i skog og mark etc etter ankomst, men de bør inneha grunnleggende fysiske ferdigheter for å takle lengden på turene og ukesoppholdet i sin helhet

Aktiviteter i og rundt BaseCamp

Langmaritåsen er et eldorado av aktiviteter, og innimellom øktene er det god tid til å velge hva man selv ønsker. Noen av aktivitetene kan man fritt benytte mens andre kan benyttes under veiledning av villmarksguidene.

Fjellvannene rundt BaseCamp

Rundt leiren er det mange fiskevann som kan benyttes, enten for å padle seg en tur, prøve fiskelykka eller ta seg en kald dukkert. Nordre og Søndre Slaggtjønna ligger tett inntil leirplassen og her er det gode fiskemuligheter. En kort gåtur unna leiren i retning nordvest finner vi sjøene Nordre og Søndre Aursjøen hvor det er mulig å fange storfisken. Like ved leiren ligger også Stentjønna. Her er badeanlegget med badestamper og brygge plassert, og foruten bading er det også her mulig å prøve fiskelykken. Vannet her er et oppkomme med krystallklart vann så det kreves tålmodighet og kløkt: fiskene blir veldig fort sky ved det minste støy og bevegelse.Harsjøen er et litt større fjellvann sør for leiren og kanskje får vi tid til å ta en tur dit for å prøve å fange storgjedda som finnes der.I tillegg til å fiske med egen stang vil vi gjennom uka sette garn og otre. Fisken som fanges må selvfølgelig sløyes, tilberedes og spises som en del av det å drifte leiren.

Aktiviteter ved BaseCamp

  • Skyting med pil og bue på blink og luftgevær på kongler
  • Slakk line mellom furutrærne i skogen
  • Hinderløype
  • Zipline
  • Ballspill som skogsfotball, rugby mellom trærne, badminton og volleyball
  • Frisbeegolf
  • Kubb
  • Padling og roing
  • Badestamper

camp wild kartVillmarksleirVillmarksleir

Generell informasjon om Camp Wild Villmarksleir

For mange er det veldig spennende å skulle fra på en hel leiruke i ferien, kanskje er det første gang borte fra mor og far så lenge. Kanskje er det også like spennende for de foresatte å sende bort sine barn til et fremmed sted og det er mange spørsmål man ønsker besvart før avreise. I avsnittene nedenfor gir vi dere en del praktisk info om leiren og hva dere må huske på under forberedelser med innkjøp og pakking.Er det noe info dere savner?Ta kontakt pr mail eller mobil 932 89 639!

Pakkeliste

Hva trenger du å ta med til Camp Wild?

Når du skal pakke til en uke på Camp Wild er det mange ting man må huske på. Viktigst er å tenke på hvor man skal ferdes og oppholde seg under uka. Turene til og fra BaseCamp vil i hovedsak skje i skogkledd terreng opp til 700-800 moh. Vi skal i løpet av uka opp på et par fjelltopper med høyeste punkt på 1000 moh. Været i denne delen av Østerdalen kan fort skifte fra solskinn til kald vind. Selvfølgelig er ikke dette noe vi håper skal skje i sommerferien, men det er viktig å være forberedt og pakke de riktige tingene. Husk å merke bekledning og utstyr med navn!Nedenfor har vi satt opp en pakkeliste for en uke på Camp Wild, og husk:dere må ha med tøy til en hel uke med aktiviteter og leirliv!

Ankomst til Camp Bjøntegaard

Leiren har oppstart mandag formiddag og deltagerne bes ankomme leiren mellom kl. 13.30. og 14.00.Ved ankomst vil deltagerne møtes av villmarksguidene som skal følge dem gjennom uka samt andre ansatte på Camp Bjøntegaard hvor de skal tilbringe første natten.Hjemreise er søndag formiddag. Foresatte som skal hente deltagere bes ankomme senest kl. 13.30.Både mandag og søndag er det selvfølgelig mulig å ankomme tidligere hvis man ønsker å ta en kikk på leiren sammen med barna. Kanskje er vi litt opptatt med utdeling av diplomer eller siste innspurt i pakkingen, men vi serverer gjerne en kaffekopp til dere som ankommer litt før.

Les mer om praktisk informasjon

Bli med på en uforglemmelig villmarksleir

Se våre andre aktiviteter