Leirskole

Leirskole

På Camp Bjøntegaard mener vi at den beste formen for læring skjer gjennom erfaring. Derfor legger vi all undervisning utendørs - med rom for størst mulig egenaktivitet. Etterpå kan du velge og vrake i fritidsaktiviteter som gir masse glede og mestring.

Leirskole Camp Bjøntegaard

En utfordrende og aktiv leirskole midt i naturen

Her kan barn oppleve mestring gjennom spennende undervisning og fritidsaktiviteter

Dette er leirskolen

De to siste årene har for en del skoleklasser blitt litt annerledes enn hva man hadde planlagt: pandemien de siste årene har gjort at mange har måttet avlyse eller flytte leirskoleoppholdene sine.

Camp Bjøntegaard her en del ledige uker på vår og høst 2023 og kan dermed ta imot enkelte skoleklasser som måtte endre sine planer. Ta kontakt for å sjekke hvilke uker det er ledig kapasitet da det er en del henvendelser og endringsønsker i disse dager. Leirskolens hovedsesong er i perioden uke 18-42.

Ta kontakt for dialog og bestilling av leirskoleopphold i 2023 og kommende år!

Undervisningsopplegg

All undervisning skjer utendørs og vi tilstreber størst mulig egenaktivitet fra elevene: læring gjennom erfaring! Det er mulig å velge mellom et stort antall undervisningsøkter innenfor disse hovedområdene:

  • Hvordan ferdes i naturen: bruk av kart, kompass og orientering etter naturens egne tegn, førstehjelp på ulike nivåer
  • Is og vann former landskapet: området har mange synlige spor etter istiden da Nedre Glomsjø dekket dalen, elva Tegninga med fossefall og aktive jettegryter og Jutulhogget, en av Nord-Europas største canyoner
  • Naturen som ressurs: skogsdrift fra eldre og nyere tid med bruk av forskjellige redskaper, brenning av tjære og kullstiftVannkraft, besøk i et minikraftverk og vi ser på sporene som kraftverket lager i naturenJakt og fiskekultur i innlandet
  • Villmarksliv med mulighet for overnatting i gapahuk eller lavvo
  • Flora og fauna; fra dalbunnen til snaufjellet hvor vi møter alt fra fisk i Glomma til de fire store rovdyrene våre som ferdes i området

Fritidsaktiviteter på Camp Bjøntegaard leirskole

divider

Gjennom uka på leirskole kan du blant annet høre historier om huldrer og troll, sove i lavvo og gapahuk, ri i skog og mark, oppleve et bjørnehi, være DJ i diskoteket med masse lyd, lys og røyk, brenne tretjære av tyri og lage kullstifter, bade og svømme i badebassenget, gå natursti, fiske og bade i Glomma og stelle og kose med husdyr. 

Se alle fritidsaktiviteter på Camp Bjøntegaard

leirskole
Leirskole klatring
Leirskole Camp Bjøntegaard
Camp Bjøntegaard leirskole

Fasiliteter

divider

Du vet hva de sier; "Det enkle er ofte det beste". Fasilitetene våre er av en slik standard. Samtidig kan vi tilby flere ulike oppholdsrom med blant annet kiosk, biljard og diskotek.

Finn ut mer om leirens fasiliteter

Ansvarsdeling skole/leirskole

Underveis i et leirskoleopphold kan det være behov for å justere definert program slik at gjennomføring av uka, både med undervisning og aktiviteter, kan løses på en best mulig måte for elever, lærere og leirskolens ansatte. Vi på Camp Bjøntegaard har mange fritidsaktiviteter på leirområdet som kan benyttes etter endt undervisningstid, og enkelte av disse krever oppfølging av lærer/leirskolelærer. Vi bistår med aktiviteter i den grad leirskolelærer er tilgjengelig etter undervisningstiden og det avtales tid for spesifikke aktiviteter som klatring, bading i basseng osv.

Priser og betingelser

divider

Ved bestilling av leirskoleopphold vil skoleeier bli bedt om å fylle ut et skjema som bekreftelse på bestillingen av leirskoleoppholdet. Siden tilskudd til leirskoleopplæringen fra og med 2020 er innlemmet i kommunenes rammeoverføring vil det ikke belastes en særskilt kostnad som det skal kreves refusjon for: det er endret prismodell slik at kostnaden for oppholdet har et påslag av undervisningskostnad.

Priser for leirskole 2023 finner du her.

Se våre andre aktiviteter