Gruppebestilling

Er du ansvarlig for å arrangere en eller annen leir for en gruppe for en helg eller en uke?

Leirstedet vårt kan leies for grupper på inntil 75 personer og det kan sys sammen en variert pakke av aktiviteter og turer. Ta kontakt så sender vi dere en skreddersydd pakke ut i fra ønsker om aktiviteter, bemanning, antall dager osv.

I programmet vårt har vi definert en del uker som er forbeholdt bestilling av grupper. Disse fylles opp utover vinteren og endringer i disponible uker publiseres løpende på nettsiden.

Nedenfor er en del generell info om hva et opphold for en gruppe kan inneholde: betingelser om bemanning, priser, aktiviteter som er tilgjengelige og fasiliteter ellers på leiren.

Prisliste: oppgitt per person per overnatting (døgn), og gjelder for sesongen 01.05. til 15.10.

Antall   døgn 1-2 3 eller flere
Sesong Sommer Vår/Høst Høstferie Sommer Vår/Høst Høstferie
20-39 personer Kr. 750,- Kr. 675,- Kr. 725,- Kr. 600,- Kr. 550,- Kr. 575,-
40-49 personer Kr. 725,- Kr. 650,- Kr. 700,- Kr. 575,- Kr. 525,- Kr. 550,-
40-59 personer Kr. 700,- Kr. 625,- Kr. 675,- Kr. 550,- Kr. 500,- Kr. 525,-
60-75 personer Kr. 650,- Kr. 575,- Kr. 600,- Kr. 500,- Kr. 450,- Kr. 475,-

Sesongoversikt:

Sommer:            uke 26-33 (tilsvarendeskoleferien)

Høstferie:           uke 40-41 (tilsvarende skoleferien)

Vår/Høst:           resten av ukene i sesongen 01.05. til 15.10.

Eksempel på beregning av pakkepris:

Man ønsker et opphold for 30 personer i uke 27 med varighet fra mandag til søndag = 30 personer * 600,- pr døgn * 6 døgn = 108 000,-

Ender man opp med flere deltagere enn bestilt (må avklares med leiren før ankomst) vil overskytende antall deltagere faktureres på etterskudd med det prisintervall som samsvarer med totalt antall deltagere.

Priser tilleggstjenester: oppgis på forespørsel da disse kan bestilles nærmere oppholdet/bestilles etter avtale

 

Om oss:

Bjøntegaard er en familieeid virksomhet som siden 1946 har arrangert ulike typer leiropphold for barn og unge. I 1995 ble driften utvidet til å omfatte leirskoleopphold, og per i dag er det en variert drift med leiruker i feriene, leirskoleuker på vår og høst samt besøk av ulike grupper som ønsker en kombinasjon av disse tilbudene.

Bjøntegaard er en anbefalt leirskole og medlem av Norsk leirskoleforening, www.leirskole.no. Rutiner, HMS og kvalitetssikring av pedagogiske undervisningsopplegg og aktiviteter følger de til enhver tid gjeldende retningslinjer i Norsk leirskoleforening.

Under visjonen og verdiordene NATUR – LÆRING – VEKST ønsker vi:

 • å tilby et leiropphold hvor naturen skal stå i hovedsetet: deltagerne skal få oppleve en annerledes læringsarena, nemlig naturen rundt oss! Våre leiropphold skal gi dem en sosial uke med nye opplevelser, nye utfordringer og undervisningsaktiviteter som tar utgangspunkt i lokale ressurser og tradisjoner.
 • å tilby varierte aktiviteter med et vidt spenn av utfordringer. Deltagerne skal kunne teste sine grenser i klatreveggen, på hesteryggen, på skaterampen eller utfordre sitt konkurranseinstinkt ved de ulike fritidsaktivitetene som er på leirområdet.
 • at etter en uke på leir skal deltagerne ha opplevd nærkontakt med naturen på turer og overnatting utendørs i lavvo, gapahuk eller under stjernehimmelen, lært seg nye måter å bruke naturen på, lært om samhandling mellom natur og mennesker og hatt en vekst, både kunnskapsmessig og personlig.

Under alle aktiviteter tilpasser vi omfanget av pedagogiske elementer etter kundens ønske: således kan vi sette sammen et opphold som spenner fra et rent leirskoleopphold med grunnleggende pedagogiske undervisningselementer i alle aktiviteter, til leiropphold hvor fri lek står i hovedfokus og vi baker inn de pedagogiske elementene i ulik grad.

Generell beskrivelse av leiropphold for grupper:

Ved bestilling av leiropphold for grupper kan det sys sammen et stort spekter av pakker: ulike aktiviteter, varighet og ansvarsfordeling mellom leirens ansatte og medfølgende ledsagere. De modeller som er skissert nedenfor tar utgangspunkt i:

 1. Bestiller påser at det er et gitt antall medfølgende ledsagere som dekker oppfølging av deltagerne gjennom hele døgnet, dette innebærer:
  1. ha overordnet ansvar for at deltagerne innretter seg etter leirens reglement
  2. løpende oppfølging av deltagerne gjennom hele døgnet
  3. ha en (eller flere) hovedansvarlig(e) som sammen med Bjøntegaard styrer avvikling av dagsprogrammene og eventuelle behov for justering som må tas løpende.
 2. Bjøntegaard stiller med leirens faste bemanning som:
  1. har hovedansvar for leirens administrative drift: kjøkken og servering, renhold og administrasjon.
  2. stiller med ansatte på de aktiviteter som krever dette, eksempelvis ridning, vannsport, klatring, overnatting utendørs og undervisningsaktiviteter m.m.
  3. de fast ansatte styrer og leder aktivitetene, mens ledsagerne styrer ro og orden innad i gruppene.

Priser, bestilling- og betalingsbetingelser:

Priser oppgitt i dette tilbud er for pakker som inkluderer overnatting, måltider og aktiviteter.

 • Alle priser oppgis i NOK og er inkludert merverdiavgift
 • Ved bestilling av gruppeopphold skal bestiller være en juridisk enhet med organisasjonsnummer: kommunal og statlig enhet, firma, organisasjon, lag eller forening. (Unntak for bestilling av privatpersoner, se punkt om depositum)
 • Bestilling skal gjøres skriftlig og ansees som endelig bekreftet ved innbetaling av depositum
 • Depositum faktureres ved bestilling og utgjør 25 % av bestilt pakkepris
 • Oppholdet kan fritt avbestilles inntil 3 måneder før oppholdet skal finne sted. Depositum refunderes da ikke.
 • Avbestilles oppholdet senere enn 3 måneder før oppholdet skal finne sted vil hele minimumsprisen (bestilt antall deltagere * antall døgn) faktureres.
 • Ved bestilling fra privatpersoner faktureres oppholdet i sin helhet ved bestilling og må innbetales for at bestilling ansees som endelig bekreftet. Ved eventuell avbestilling inntil 3 måneder før oppholdet skal finne sted tilbakebetales innbetalt beløp med fratrekk av 25 % (tilsvarende ordinær depositumsberegning.

Generelle betalingsbetingelser

 • Resterende av pakkepris faktureres og skal betales senest 1 måned innen oppholdet finner sted. I etterkant av oppholdet faktureres eventuelle deltagere som overskrider bestilt antall samt eventuelle tilleggstjenester som er benyttet.
 • Prisliste: oppgitt per person per overnatting (døgn), og gjelder for sesongen 01.05. til 15.10.
Antall   døgn 1-2 3 eller flere
Sesong Sommer Vår/Høst Høstferie Sommer Vår/Høst Høstferie
20-39 personer Kr. 750,- Kr. 675,- Kr. 725,- Kr. 600,- Kr. 550,- Kr. 575,-
40-49 personer Kr. 725,- Kr. 650,- Kr. 700,- Kr. 575,- Kr. 525,- Kr. 550,-
40-59 personer Kr. 700,- Kr. 625,- Kr. 675,- Kr. 550,- Kr. 500,- Kr. 525,-
60-75 personer Kr. 650,- Kr. 575,- Kr. 600,- Kr. 500,- Kr. 450,- Kr. 475,-

Sesongoversikt:

Sommer:            uke 26-33 (tilsvarendeskoleferien)

Høstferie:           uke 40-41 (tilsvarende skoleferien)

Vår/Høst:           resten av ukene i sesongen 01.05. til 15.10.

Eksempel på beregning av pakkepris:

Man ønsker et opphold for 30 personer i uke 27 med varighet fra mandag til søndag =30 personer * 600,- pr døgn * 6 døgn = 108 000,-

Ender man opp med flere deltagere enn bestilt (må avklares med leiren før ankomst) vil overskytende antall deltagere faktureres på etterskudd med det prisintervall som samsvarer med totalt antall deltagere.

Priser tilleggstjenester: oppgis på forespørsel da disse kan bestilles nærmere oppholdet/bestilles etter avtale.

 

Generelle betingelser:

Personale

 • Det bør være med minimum 1 ledsager pr 10. deltager
 • Bjøntegaard har ansatte til kjøkken, servering og oppvask, rengjøring av fellesareal og sanitæranlegg samt lede aktiviteter.

Bygningsmasse

 • Soverommene: finnes spredt rundt i bygningene på leirens område og størrelse varierer fra 2 til 10 senger pr rom. Totalt antall disponible soverom er 17 stk. og alle bygg med soverom ligger tett på hovedhuset. Rommene har enkel standard og køyesenger med dyne og pute.
 • Alle må ha med laken, pute- og dynetrekk, samt sovepose om overnatting utendørs ønskes.
Rom nr Bygning Antall senger Kommentar
5 Hovedhus 2.egt 2 Kun for   ledsagere, ikke køyeseng
6 Hovedhus 2.egt 10
7 Hovedhus 2.egt 10
8 Hovedhus 2.egt 6
9 Hovedhus 2.egt 6
10 Hovedhus 2.egt 4
11 Stabbur 2.egt 6
12 Hytte ved HC WC   ute 4 Tilpasset HC
13 Vinkelhus   hjørne 4
14 Vinkelhus   hjørne 6
15 Vinkelhus sør 6
16 Vinkelhus sør 4
17 Vinkelhus sør 4
18 Vinkelhus sør 2 Ikke køyeseng
19 Vinkelhus sør 4
20 Hytte 4 Tilpasset HC
21 Hytte 4 Tilpasset HC
17 rom 86 sengeplasser
 • Sanitæranlegg: har enkel standard og består av adskilt gutte- og jentedusj med hhv to dusjer i hver, 6 toaletter samt en egen dusj med WC som er HC-tilpasset. Ledsagere har eget bad med toalett.
 • Oppholdsrom: finnes spredt rundt i bygningene og det er et godt opparbeidet uteareal med mange aktiviteter og god plass.
 • Alle måltider som serveres er i henhold til leirmenyen og det serveres fire måltider pr døgn hvorav ett av måltidene er matpakke eller mat som serveres ved bålplass/ute på tur. Avhengig av dagsprogrammet kan det serveres frokost, lunsj og middag eller frokost, middag og kveldsmat. Ved matallergier må dette oppgis i forkant av oppholdet.
  • Frokost og kveldsmat: brødmat med pålegg, frokostblandinger, musli og melk/juice
  • Lunsj: brødmat med pålegg og varmretter
  • Middag: to retter, forrett/hovedrett eller hovedrett/dessert

 

Dags-/Ukeprogram

Generell beskrivelse:

Under oppholdet fastsettes det et dagsprogram som kan bestå av valgbare aktiviteter eller mer fastlagt program for definerte grupper. I tillegg til fastlagte aktiviteter som administreres av Bjøntegaard sine aktivitetsledere er det et stort utvalg av aktiviteter på leirområdet som fritt kan benyttes, se beskrivelse i punkt 6.4. Hovedfordeling av dagen er at formiddag og ettermiddag (2 økter) benyttes til fellesaktiviteter som Bjøntegaard sine aktivitetsledere administrerer, mens kveldene benyttes til frie aktiviteter hvor ledsagerne administrerer. Alternativt man bytte en av dagøktene med fellesaktiviteter på kvelden.

Eksempler på økter: halv- og heldags økter

 • Tur til fjellvannet Harsjøen med vannski, romperister, kajakker, kanoer, seilbåter, bading og fisking.
 • Sykkeltur til fossen Tegningfallet hvor det er mulighet for å gå ned i fossefallet. Sykkeltur kan erstattes med transport i minibuss.
 • Ridning og kjøring med Nordlandshester
 • Fisking i Glomma som renner like ved leiren
 • Tur til jutulhogget, en av Nord-Europas største canyons (transport 15 min med minibuss).
 • Aktivitetsløyper med samarbeidsoppgaver av ulik vanskelighetsgrad og tema
 • Fjellturer
 • Paintball (en økt på ca. 3 timer i løpet av oppholdet)
 • Hundekjøring på barmark* (tilleggskostnad og må bestilles i forkant)
 • Overnatting utendørs i gapahuk, lavvo eller under åpen himmel om været tillater det!
 • Matlaging utendørs på bål, kokegrop eller bålpanne hvor deltagerne får aktivt delta i matlagingen
 • Kurs i bruk av kart, kompass og GPS

Aktiviteter på leirområdet

 • Alle aktiviteter som finnes på leirområdet stilles til disposisjon gjennom hele oppholdet og alt utstyr som trengs for gjennomføring/bruk lånes ut.
 • Enkelte aktiviteter (merket med * i liste nedenfor) krever at noen av leirens fast ansatte er med eller at ledsagere som er myndige/med nødvendige godkjenninger kan være med: eksempel her er svømmebassenget hvor ledsager med Livredningskurs kan fungere som badevakt om ønskelig. Nødvendig opplæring i bruk av utstyr vil uansett bli gitt før aktivitetene tas i bruk.

Liste over aktiviteter på leirområdet:

 • Utendørs oppvarmet svømmebasseng (i perioden 01.05. – 01.10.)*
 • 12m høy klatrevegg med mulighet for rappellering og bruskasseklatring*
 • Buldrevegg
 • Skaterampe
 • Trampoline
 • Slakk line (linebalansering)
 • Hinderløype
 • Fotballbane
 • Volleyball
 • Badminton
 • Bordtennis
 • Airhockey
 • Fotballspill
 • Biljard
 • Luftgevær*
 • Pil og bue*
 • Terrengsykler
 • Paintball*
 • Sumobryting
 • Diskotek på kveldstid
 • Kubb og andre utespill
 • Gapahuk og lavvo for bålkos og overnatting utendørs
 • Ridning og kjøring med Nordlandshest*
 • Kos og stell med dyrene: hestene, griser og hengebuksvin, kopplam, ender, kaniner, høner, hane og kalkuner

Tilleggsaktiviteter *

Leiren har et stort antall aktiviteter på leirområdet og i nærområdet, se liste under punkt 6.2 og 6.3. Det er også mulig å leie inn andre tilleggsaktiviteter men man må da påregne tillegg i pris avhengig av varighet og antall deltagere. Se et par eksempler merket med * under punkt 6.2. Kom gjerne med ønsker: vi har et vidt spenn med samarbeidspartnere i nærområdet så vi kan sjekke ut mulighetene de aktuelle dagene dere eventuelt ønsker!

 

Diverse betingelser og informasjon

Forsikringer:

 • Bjøntegaard har ansvarsforsikring for tredjemannsansvar for deltagerne og ledsagere for inntil kr. 10 mill. NOK. Det forutsettes at hver enkelt deltager har egen reiseforsikring som primærforsikring.

Reisegarantifondet:

 • Bjøntegaard er medlem i Reisegarantifondet (RGF) og Reklamasjonsnemda for pakkereiser. Driften er innrettet etter «Lov om pakkereiser og reisegaranti (pakkereiseloven)» og eventuelle reklamasjoner som det ikke oppnås enighet om må fremmes for Reklamasjonsnemda for pakkereiser. Les mer på www.rgf.no.

Før avreise skal:

 • Alle sengene støvsuges og soverommene vaskes på overflater og gulv, samt påse at uteareal er ryddet for søppel og annet. Bjøntegaard vasker fellesareal som sanitæranlegg, fellesrom, matsal osv.

Hærverk og ødeleggelser som blir utført av deltagerne må erstattes.

Det skal være generell ro på leirområdet mellom kl. 2300-0700.

ALL bruk av rusmidler er strengt forbudt

Ledsagerne har det primære ansvar for deltagernes oppførsel og at disse innretter seg etter leirens sikkerhetsreglement. Gjentatte og grove brudd på sikkerhetsreglementet kan medføre bortvisning fra leiren.

Transport til og fra leiren er ikke inkludert i oppgitte priser.

Bjøntegaard ligger 100m unna Hanestad stasjon på Rørosbanen, og tog kan derfor anbefales som et behagelig og miljøvennlig valg av transport til og fra leiren. Ved ønske om pristilbud på transport med buss eller tog, vennligst oppgi dette.

Kiosk

 • Leiren har en enkel kiosk med et enkelt sortiment av kioskvarer: diverse godteri, brus, is, postkort, tekstiler som t-skjorte og genser, samt diverse til personlig hygiene (tannbørste, såpe osv.). Kiosken har bankterminal som godtar de vanligste korttyper, også Mastercard etc. Ønsker man å gi alle deltagere tekstiler bør dette forhåndsbestilles så vi har nok varelager ved ankomst. Dette vil da faktureres før ankomst og utleveres ved ankomst.
 • Tekstilpakker: (priser pr person og inkl. mva)
  • Alternativ 1:       T-skjorte kr. 115,-
  • Alternativ 2:       Genser kr. 225,-