Tegne- og malekurs

Utforsk tegning og maling med ulike materialer!

I løpet av tre dager i uke 32 vil barna introduseres for tegning og maling med diverse materialer. Kurset avholdes på dagtid tirsdag, onsdag og torsdag og har en nedre aldersgrense på 9 år.

På en leken og eksperimenterende måte formidles ulike grunnlag innen kunst. Det legges vekt på tegningens forankring i kroppen og det veksles mellom det å male etter fantasien og naturen. Kursets målsetting er å utvikle autentiske kunstneriske uttrykk. Kursholder er Tina Mareen Buddeberg fra Drømmedalen (Dreamvalley) i Sollia.

KULL, BLYANT OG OLJEKRITT:

Dag 1 gir barna muligheten til å utforske hvilken tegne-teknikk de føler seg mest hjemme i. Barna vil oppdage tegning som et inspirerende medium til å fortelle om hendelser, til å gjengi naturen, eller til å uttrykke indre forestillinger.

KINAPENSEL, TUSJ ,GÅS-FJÆR, BLEKK OG MIXED MEDIA

Dag 2 vies forskjellen mellom tegning og maleri – overgangen fra strek til flate. Landskap vil bli tegnet med en selv fremstilt pen av gås-fjær. Mixed media teknikker slik som blyant, fargeblyant, pastell, tusj, kull, vann, oljekritt og vannfarger benyttes for å fremstille lyder, stillhet og musikk.

TØRRPASTELL OG OLJEMALERI

På dag 3 vil deltagerene blir introdusert til en malerisk fremgangsmåte for å male dyr og landskap. Tørrpastell er nyttig som et forberedende medium til oljemaleri. Vi maler et landskap ved Hanestad. Avsluttende oppgave blir å lage et oljemaleri på lerret med vannbasert oljemaling basert på en fortelling som omhandler landskap og dyr.

INGEN KARAKTERER!

I kurset vil barna møte en frigjørende kunstnerisk holdning der det ikke finnes rett og galt, feil og riktig. Barna skal finne tilbake til gleden med å skape bilder. Resultat av kurset vil vises på en avsluttende utstilling.

MATERIALER:

Etter kurset får barna et sett oljefarger, et sett tørrpastell, et sett oljepastell, et akvarellskrin, 1 tegneblyant 6B, 1 gåsfjær, tegnekull og en malerplate med et oljemaleri til å ta med seg hjem .

OM KURSHOLDEREN

Tina Mareen Buddeberg er profesjonell billedkunstner, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har vært hovedlærer på heldags kunstskolen ‘Strykejernet’ Tegne- og Maleskole i fire år. De siste 30 år har hun avholdt kurs for forskjellige aldersgrupper innen kunst. Hun driver sitt eget galleri i Sollia som del av det relasjonelle kunstverket Drømmedalen. Tina er en allsidig kunstner som benytter sansene som verktøy for kunstnerisk nærvær. Du finner hennes nyeste malerier på Art Gallery Dreamvalley / facebook. Se henne som kursholder i aksjon her.